Fruktóz

A gyümölcscukor talán a legveszélyesebb cukorfajta

Minden, amit a fruktózról tudni kell

Természetes formájában a gyümölcsök és zöldségek tartalmaznak fruktózt, más néven gyümölcscukrot, és ebben a formában nem is káros. Létezik viszont egy "további" fruktóz: az ipari körülmények között előállított, sűrített gyümölcscukor. Kémiailag ugyanarról az anyagról beszélünk, ami nem mindegy, az a mennyiség és a "csomagolás", vagyis az a tény, hogy hogyan és mivel kerül a szervezetünkbe. Rengeteg készételben megtalálható és rendkívül káros az egészségre. Elhízás, szív- és érrendszeri betegségek, rák, cukorbetegség illetve a köszvény lehet a túlzott fruktózfogyasztás következménye.

Ez a fruktóz nem ugyanaz a fruktóz

Azt gondolhatnánk, ha a fruktóz nem más mint gyümölcscukor, akkor egészségesnek kellene lennie. Ha a gyümölcsök egészségesek, miért ne lenne egészséges a gyümölcsben található gyümölcscukor?

A cikk folytatása a Ma is fitten blogon