Life coaching, health coaching

MI A LIFE COACHING? MI A HEALTH COACHING?

A LIFE COACH életvezetéssel kapcsolatos témákban segíti a klienst. Például: párkapcsolati problémák, karrierépítés, magánjellegű konfliktusok kezelése, stb. együtt közösen találják meg a megfelelő utat, és állítanak célt.

A HEALTH COACH (egészség coaching) kifejezetten egészséggel kapcsolatos témákban dolgozik. Ahol szükséges szemléletváltás, új szokásrendszer kialakítása, motiváció, kitartás ahhoz, hogy a kliens egészségesebb legyen. Például: fogyókúra, étrendváltoztatás, műtéti beavatkozások előtti felkészítő – utáni rehabilitáció, bármilyen betegség melyből gyógyulni szeretne a kliens, stb.

A HEALTH COACH nem egészség-tanácsadó! Nem ad tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan tud a kliens egészségesebb lenni, esetleg adott betegségből kigyógyulni. A HEALTH COACH a kliens korábban más egészségügyi szakembertől (orvos, természetgyógyász, dietetikus, edző, stb. ) kapott tanácsokat, útmutatásokat segít implementálni a kliens életébe. Segít megtalálni a megfelelő motivációt, eszközöket ahhoz, hogy a kliens életmódváltást eszközölhessen, kitartson az új elsajátítandó szokások kialakításában, ezáltal gyógyulhasson.

MIÉRT VAN EGYRE NAGYOBB SZÜKSÉG HEALTH COACH-OKRA?

Egy egészséges társadalom egészséges egyéneket követel. Ha egészségesebb társadalmat kívánunk, az egyént kell alkalmassá tenni egy egészséges életre. Az egyént kell kezelni, ő rá kell hatni, őt kell fejleszteni.

Mindemellett az egyén felelőssége, hogy egészséges legyen. Azonban a társadalom nem várhatja el az egyéntől sem a felelősség vállalását sem a fejlődést.

De megfelelő, hozzáértő támogatással a felelősségvállalás és a fejlődés előmozdítása lehetséges.

A HEALTH COACHING az a hozzáértő, személyre szabott támogatás, mely segít felelősséget vállalni, azonosítani az önkorlátozó gátakat, megfelelő motivációt ébreszteni, változtatásokat eszközölni és új szokásokat implementálni az egyén életébe, hogy egészséges legyen.

Csakis egészségtudatos egyéneken keresztül valósulhat meg egy egészséges társadalom létrejötte.

Az Egészség Coaching eszköze lehet, hogy az egyének egészségtudatosak legyenek, ezáltal eszköze lehet egy egészségesebb társadalom megalapozásának.

Egy egészségesebb társadalomhoz nem feltétlen hatékonyabb gyógymódokat kell találni, hanem megfelelő HEALTH COACH- okat kell képezni, akik segítik a klienseket a gyógymódok implementálásában.

Az orvosbiológiai modell alapján a betegségeknek mindig van élettani és fiziológiai magyarázata. A biopszichoszociális modell alapján a betegségeknek mindig vannak, fizikai, szociális, kulturális és pszichológia faktorai is.

A WISE COACHING Health Coach képzés bio-pszicho-szociális alapokra épül és egy teljesen új HOLISZTIKUS EGÉSZSÉG SZEMLÉLET modell kiépítését tűzte ki célul.

Minden egészségügyben dolgozó egyet ért azzal, hogy aki nem akar meggyógyulni, az nem is fog. A motiváció, a hit, a kitartás, a pozitív attitűd a gyógyulás érdekében éppoly fontos – ha sokszor nem fontosabb - , mint a megfelelő gyógymód megtalálása. Az egészségügyben dolgozók sokszor azért vallanak kudarcot, mert a beteg nem elég elkötelezett, nem elég erős ahhoz, hogy a szükséges változtatásokat megtegye. Az egészség területén dolgozók azonban nem feltétlen felkészültek azt illetően, hogyan segítsék klienseiket az általuk adott tanácsok implementálásában.

MIÉRT A WISE COAHING?

1. ÉVTIZEDES COACHING TAPASZTALAT

Az oktató trénerek mindegyike évtizedes Coaching tapasztalattal rendelkezik. Nem csak elméleti, de gyakorlati tudással is rendelkeznek.

2. MAGYAR ÉS KÜLFÖLDI COACHING TAPASZTALAT

Az oktató trénerek mind Magyarországon, mind nemzetközi piacokon is dolgoznak. Life- és Bussines Coach-ként egyaránt.

3. GYAKORLATBA ÁTÜLTETHETŐ TUDÁS

Nem csak elméleti tudást kapsz. Azonnal a hétköznapi és a vállalkozói életbe is implementálható tudást és módszert sajátítasz el.

4. MAGYAR PIACRA IMPLEMENTÁLT TECHNIKÁK

Nem minden módszer működik ugyanolyan hatékonysággal minden lokációban. A WISE COACHINGTM módszer a magyar piacon is működő, hatékony technika.

5. MÁSOLHATÓ MÓDSZER

Bár a sikeres Coaching nagyban függ a Coach személyétől, tapasztalataitól is, a WISE COACHINGTM módszert alkalmazva olyan hatékony lehetsz, mint a több éve sikeresen dolgozó Coach –ok.

6. KONKRÉT ONLINE – OFFLINE ESZKÖZTÁR MUNKÁDHOZ

Ezek az eszközök megkönnyítik a késsőbbi Coaching munkádat. Általuk sikeresebb, bátrabb, hatékonyabb leszel.

7. INGYENES MARKETING TANÁCSADÁS

A tanácsadás díja: 1.5 óra = 20. 000 FT.

A tanfolyamon végzetteknek ezt a díjat nem számoljuk fel.

8. SZEMÉLYES COACHING A VEZETŐ TRÉNEREKTŐL

Minden résztvevő egy személyes Coaching ülésen vehet részt,

egy általa választott témában.

9. A MAGYAR TERMÉSZETGYÓGYÁSZOK SZÖVETSÉGE AJÁNLÁSÁVAL

A trénereket, azok tapasztalatait megismerve és a WISE COACHINGTM módszert áttanulmányozva döntött úgy a MAGYAR TERMÉSZETGYÓGYÁSZOK SZÖVETSÉGE, hogy a képzés és a sikeres vizsgát tett coach-ok élvezhetik hivatalos ajánlását, a vizsgát jóváhagyó oklevélen jelzett pecséttel is.

További információ:

www.egeszsegcoach.com

www.egeszsegcoaching.com

 

WISEFORCE LTD. 2017

WISECOACHING

LIFE ÉS HEALTH COACH KÉPZÉS

www.egeszsegcoach.com