A kortalan lélek

A kortalan lélek
 

A XV. Természetgyógyászati Kongresszuson mutattam be elõször színelemzésemet a Taraczközi tesztben. 2005 óta 500 gyermek- és 500 felnõtt rajz vizsgálata alapján arra a megállapításra jutottam, hogy a színválasztás nem függ az életkortól. A legfiatalabb rajzolóim 4 évesek, a legidõsebbek 70 éven felül voltak. A rajzok minõsége természetesen mutatja, hogy gyakorlatlan gyermeki vonalvezetés vagy határozott vonalvezetésû felnõtt, bátor fiatal vagy reszketeg, betegségtõl gyötört kéz alkotta a képet. A tesztek színválasztása, mindig spontán, önálló döntés következménye. A vizsgálatok elemzésébõl kiderült, hogy azonos személyiségtípusok választottak hasonló színvilágot. A nemek, az életkorok, az érdeklõdési körök, munkahely vagy iskolázottság nem mutatott korrelációt színek szerint egymással. További követéses vizsgálatokkal bizonyítható, - az eltelt hét év alatt idõszakonként felvett tesztek által- a típus színválasztási állandósága. Illetve ezen kívül az egyes személyek különbözõ életkoraiból származó egyéb rajzai, gyermek- és felnõtt firkái. A személyiségtípus, a habitus azonban állandó és pregnáns jegyként azonos színekkel operál, a személy különbözõ életkorában, életszakaszaiban. Tehát állandó jegynek tekinthetõ, mint a kézírásban a kézsúly, vonalszélek, vagy az áthúzások minõsége, iránya, dõlése vagy duktusa, melyekbõl az írásszakértõi személyazonosítás elvégezhetõ.
A Taraczközi teszt, általam kiegészített színes változata - mint a korábbi kongresszuson jeleztem- több, mint 200 plusz jellemzõ tulajdonsággal egészíti ki az eredeti, egyszínû eszközzel készült teszt analitikus eredményeit. Mint ismeretes, e teszt egyes rajzi elemei megfeleltethetõk a grafológiai elemzés egyes területeinek, illetve azok részelemei is - vagy egyes részletek hiánya- további vonásokkal gazdagítják az elemzést (pld.: 
ház: - ablaka, ajtaja, teteje, cserepek, kémény, szellõzõnyílás, függöny, csengõ, kilincs, ..). Ennek kapcsán a részelemek színválasztása, vagy egyes színek negligálása -elutasítása- is, az adott tulajdonság, személyiségrész vonatkozó jellemzõjéhez ad további támpontokat.
A Taraczközi-teszt alkalmazhatósága, más tudományágak területein megmutatja, hogy az egyes ismeretek kreatív felhasználása, mennyire hasznosítható.

A személyiség rétegzõdése szépen feltárható a mátrixba rendezhetõ és könnyen leolvasható színes teszt által. Az utóbbi hét év tapasztalata alapján kimutatható eredmény, hogy a
 színpreferencia,-a színválasztás- korfüggetlen, és személyiségtípushoz köthetõ. 

Tehát a léleknek nincsen kora, érzéseinket élményeinket és tapasztalatainkat testünk által szerezzük és fejezzük ki.

Egyéni fejlesztésre vagy a most induló tanfolyamokra jelentkezni lehet:
 
Szilágyiné Makra Ildikó
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  honlap: www.iraszavar.hu