Akadémia

Természetgyógyász Akadémia

A Természetgyógyász Akadémia  egy átfogó, magas szintű előadássorozat, mely Budapesten működik a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége programja szerint, több évtizedes tapasztalattal, kiváló előadógárdával. Beiratkozás folyamatosan!

A 33. évfolyam indul 2024. szeptember 14-án! Ne maradjon le!

Témakörök: Anatómia, Élettan, Kórélettan, Kisklinikum, Táplálkozástan,  Dermato-vacuum reflexológia, Speciális masszázsok, Fitoterápia, Aromaterápia, Apiterápia, Extraszensz bioenergetika, Reflexológia, Hidroterápia, Klasszikus  masszázs, Nyomelemterápia, Grafo-pszicho-morbo analízis I., Manuálterápia, Thai masszázs, Mozgásterápia, Ayurvéda, Tibeti gyógyászat, Álomfejtés-Szimbolika, Medical taping, Akupresszúra.

Bármelyik előadás külön-külön is látogatható.

Tartalma: A Természetgyógyász Akadémia magába foglalja a természetgyógyász vizsgához szükséges egészségügyi modult, természetgyógyászati modult és a szakvizsgákhoz szükséges ismereteket. A vizsga letétele nem kötelező, az akadémia csak ismeretszerzés céljából is látogatható. A természetgyógyászati modul vizsgához 5 napos életmódtáborban kell részt venni, mely az akadémia szervezésében megoldható.
Időtartam: Az akadémia szeptembertől júniusig tart, havonta két hétvége elfoglaltságot jelent. Az elindult évfolyamhoz év közben is lehet csatlakozni.

Költségek: Az akadémia önköltséges,  a részvételi díj és a jegyzetek ára a hallgatót terheli. A díjat nem kell egy összegben befizetni. 

Korhatár: Jelentkezés 18 éves kortól, érettségi szükséges, felső korhatár nincs.

Részvételi díj: 40.000,-Ft/hétvége, kedvezményesen 30.000,-Ft/hétvége. Ezen összeget az előadás helyszínen kell fizetni. A feltüntetett kedvezményes részvételi díj csak azon részvevőkre vonatkozik, akik tagjai a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének. Belépési nyilatkozat a weboldalról letölthető.

Jegyzetek: Minden tantárgyhoz az oktató által készített vagy javasolt jegyzet, könyv megvásárolható a helyszínen.

Felmentések:

Az előadás elvégzése alól felmentést kaphat az, aki képesítése során a jelzett témakörből vizsgázott, pl. orvosi diplomával, eü. végzettséggel, gyógymasszőri végzettséggel rendelkezőknek nem kell részt venni az anatómia és masszázs előadáson. A dokumentum fénymásolatát kérnénk mellékelni.

Megszerezhető végzettség:

A természetgyógyászatról szóló rendelet értelmében egyetlen természetgyógyászati iskola sem adhat közvetlenül államilag elfogadott képesítést. A rendeletnek megfelelően az államilag elismert szakképesítés az akadémia elvégzése után az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ által felállított vizsgabizottság előtt letett vizsgával szerezhető. Az egészségügyi modult az elsőfélévben, a természetgyógyászati modult és a választott szakvizsgát (szakvizsgákat) az akadémia befejeztével tudják letenni a részvevők. A vizsgához érettségi szükséges! A természetgyógyászati tevékenység a vizsga letételét és a bizonyítvány kézhezvételét követően egyéni vagy társas vállalkozóként, ill. alkalmazottként folytatható.

Egyéb megszerezhető végzettségek:

A Természetgyógyász Akadémia a fentiekben említett hivatalos végzettségeken kívül tartalmazza a Food Supplement Adviser - Táplálékkiegészítő tanácsadó, valamint a Medical taping terapeuta és oktató  cím  ismeretanyagát is. Ezen igazolások külön igényelhetők.

Jelentkezési feltételek:

*  jelentkezési lap visszaküldése,

*  azon bizonyítvány másolatának csatolása, mely előadás alól felmentést kér,

*  érettségi bizonyítvány másolata,

*  2 db egyévesnél nem régebbi fénykép,

*  1 oldalas kézzel írott önéletrajz

*  szövetség belépési nyilatkozata további 2 fotóval, ha be kíván lépni a Magyar Természetgyógyászok Szövetségébe.

 

Lehetőség egyéb területek elvégzésére

Ha nem a Természetgyógyász Akadémiára, azaz a teljes előadássorozatra kíván jelentkezni, csupán egy-egy előadáson szeretne részt venni, vegye fel a kapcsolatot titkárságunkkal. A felsorolt előadások pontos időpontjait megtalálja  a Naptárban, amely alapján saját ütemtervet készíthet.

Jelentkezési lap letöltése

Belépési nyilatkozat letöltése

Videó: Beszélgetés Taraczközi doktorral a Természetgyógyász Akadémiáról