FS üzletben és munkahelyen

FENG SHUI
AZ ÜZLETBEN ÉS A MUNKAHELYEN
 

  
Nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat a munkahelyünkön. 
Napjaink egyharmadát itt töltjük, így egész személyiségünket meghatározzák azok a kedvezõ vagy kedvezõtlen hatások, amelyek ott érnek bennünket. 
A legridegebb, legkérlelhetetlenebb fõnök sem akadályozhatja meg, hogy munkahelyi környezetünkben olyan apró változtatásokat hajtsunk végre, amelyek javítják az adott helyiség feng shui szempontból vett minõségét. 
  
Vannak kedvezõ és kedvezõtlen munkahelyek, illetve üzletek. 
Függ az épület helyszínétõl, formájától, bejárati ajtajától, berendezésétõl, stb. 
Más szempontokat kell figyelembe venni kiskereskedõnél, szakcikkeket árusítónál vagy gyártónál, nagykereskedõnél, valamint gyárak, üzemek helyszínének kiválasztásánál. 
  
fõbejárat feladata, hogy a chit és az üzletfeleket befelé tessékelje, ezért helyzete, iránya, mérete, kinézete, hangsúlyossága, megvilágítása, reklámtáblája rendkívül fontos. 
  
Az elõtér, fogadórész világos, tágas, szemet megkapó legyen. 
  
Az egyszemélyes illetve többszemélyes iroda berendezésénél figyelembe kell venni a feng shui alapelveket, mert ellenkezõ esetben állandó cívódást, veszekedést, megbetegedést (fáradtság, kimerültség, stb.) idéz elõ az ott dolgozók között, aminek a termelékenység, a profit látja a kárát. 
A kellemes környezet elõsegíti a jó munkahelyi légkört, ami élénkíti a chit, és fellendíti az üzletmenetet. 
  
A cégvezetõ irodája: helye és berendezése határozza meg a vállalkozás sikerét (fejétõl bûzlik a hal). 
  
A feng shui alapelveken kívül más szempontokat is figyelembe kell venni egy étterem, kávézó, éjszakai bár, orvosi rendelõ, iskola, óvoda, könyvesbolt, fodrász szalon, ékszerüzlet, cipõbolt, szálloda, illetve bevásárló központ berendezésénél.
  
Az üzlettulajdonos lakásában is változtatásokat kell eszközölni a cég elõmenetele érdekében. A segítõkész emberek, karrier, hírnév és gazdagság területét kell megerõsíteni. 
  
Embléma, logó, névjegykártya:
A jól megválasztott forma és szín egy vállalkozást sikerre vihet, de ennek ellenkezõje is megtörténhet, ha nem a feng shui elveire, a jin-jang egyensúlyára és az öt elem harmóniájára épül. 
  
  
Dr. Fauszt Teréz