Reflexológia

Reflexológia 


A reflexológia ( talpmasszázs ) több ezer éves tudomány. Célja a szervezet homeosztázisának ( belsõ egyensúlyának ) helyreállítása. A reflexzónamasszázs holisztikusan, az egész szervezetre hat. Élettanilag serkenti a vér- és nyirokkeringést, erõsíti az immunrendszert, szabályozza a belsõ elválasztású mirigyek mûködését, csillapítja a fájdalmat, oldja a testi – lelki feszültséget, ezáltal komfort érzetet ad. Nincs káros mellékhatása. 
A tanfolyam célja a leggyakoribb betegségek felismerése és ezzel kapcsolatos fogások, kezelések elsajátítása. A szervek a talp vagy a lábhát felületére kivetülnek és ún. reprezentációs, ill. kisugárzó reflexzónákat hoznak létre. A talp mikrodiagnosztikai és mikroterápiás rendszerekbe tartozik ezért a reflexzónák ingerlésével a pathológiás szervek energiaáramlási zavarai normalizálhatók. 
A gyakorlat célja a bemelegítõ, harmonizáló és levezetõ masszázsfogások elsajátítása, az egyéni nyilvántartó lap elkészítése, mely tartalmazza a beteg személyi adatait, az anamnézist, az állapotfelmérés tapasztalatait ( kezelés kezdetekor és a bekövetkezõ változások után ), az egyéb diagnosztikai módszereket, valamint a terápiás javaslatot, ahogyan azt az érvényben lévõ természetgyógyász rendelet elõírja. 
A bevezetõ masszázs ismereteket nyújt az elõkészítõ és bemelegítõ fogásokról. A harmonizáló masszázs során pontos lokalizálása és stimulálása történik a vizeletkiválasztó szervrendszer, a fej-idegrendszer, a nyirokrendszer, az emésztõszervrendszer, a keringési szervek, a légzõszervrendszer, a hormonrendszer, a nemi szervek, az érzékszervek, az ízületek és a gerincoszlop zónáinak. 
A levezetõ masszázs során lehetõség van három féle energiaátadási módszer elsajátítására. 

Kelléklista 
* törölközõ 
* masszázskrém ( Mollis ) 
* A/4 géppapír 
* színes ceruzák 
* papucs