Magas vérnyomás

Magas vérnyomás ellen természetes hatóanyagokkal
 

A hypertonia népbetegség, ami nem áll meg a magas vérnyomás értékeknél, hanem megtámadja az ereinket. Ez érrepedést, agyvérzést okozhat. Az érelmeszesedés agyérgörcsöt (stroke), szívinfarktust, szívelégtelenséget vált ki. Gondolta volna, hogy ennyi baj származhat a magas vérnyomásból?
Tekintsük át röviden, hogyan alakul ki ez a betegség:
Több tényezõ is hozzájárulhat, mint a genetikai hajlam, az elhízás, a túlzott sófogyasztás, a dohányzás, a túlzott alkoholbevitel és a stressz. Természetesen az öröklött tényezõket megváltoztatni nem tudjuk, tehát ha hajlamunk van a magas vérnyomás kialakulására, akkor a megelõzés a legfontosabb. Jó tudnunk, hogy az érrendszerünk egy rugalmas falú gumicsõhöz hasonlítható. Képes a nyomás megnövekedéséhez alkalmazkodni, de nem a végtelenségig. Az erek fala egy élõ szervezeti egység. Ugyanúgy lélegzik, energiát használ fel és megsérül, mint maga a testünk. Ezért kell vigyázni rá.
A helytelen táplálkozás, a nem megfelelõ életmód következtében lerakódnak a káros anyagok az erek falában, ezzel szûkítik az ér lumenét, rugalmatlanná teszik azt. Ezeket a káros ágenseket, szabadgyököket a szervezet viszonylag tág határokon belül képes kompenzálni az antioxidáns rendszerével, azonban a kémiai támadások sokasodásával a védekezõképesség gyengül, és a mérgezõ anyagok kifejtik hatásukat. Minden molekulára károsan hatnak, de legfõképpen az érelmeszesedésért, a szív- és érrendszeri problémákért tehetõk felelõssé.
Az antioxidáns szint csökkenése és a szabadgyökök számának növekedése egyenes út a magas vérnyomás kialakulásához. A rendszeres antioxidáns bevitellel megelõzhetõ a probléma, a szervezet antioxidáns szintjének feltöltése hosszú távon a vérnyomás helyreállásához vezethet.
Az antioxidánsok szervezetünk létfontosságú alkotóelemei. Fõleg állati eredetû ételekkel és növényi táplálékokon keresztül juthatunk hozzájuk, kis része a szervezetünkben is termelõdik. Antioxidáns–forrásaink a flavonoidok, vitaminok, az antioxidáns hatású enzimek, a szõlõcukor és a húgysav.Közismert nevükön A-, C-, E-vitamin, béta-karotin, izoflavonoidok, resveratrol, szelén, ubikinon és még sorolhatnánk.
Tudományos kutatások során megállapították, hogy ezeket az antioxidánsokat bevihetjük a szervezetünkbe színes zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztásával. Egészségünk védelme érdekében naponta ötször javasolják a gyümölcsök és zöldségek fogyasztását, azonban ezt nem tudja mindenki teljesíteni.
Az 
Aquares megalkotásakor annak az elvárásnak kívántunk megfelelni, hogy egy olyan készítményt állítsunk elõ, amely flavonoid és antioxidáns tartalmával képes biztosítani mindazokat az alkotóelemeket, amelyek keringési rendszerünk épségét, egészségének megõrzését szolgálják. Ezen alkotóelemek közül is szeretnénk kiemelni a Resveratrolt, a kékszõlõ termésében és a Polygonum cuspidatum növényben található természetes hatóanyagot, amelyrõl vizsgálatok sokasága bizonyította, hogy a szívizom kondicionálására, a keringési rendszer támogatására kiváló hatása van. 
Napi két kapszula Aquaressel megadhatjuk a szervezetünknek a szükséges antioxidáns és flavonoid mennyiséget. 
Az Aquares kizárólag természetes anyagokból készült, folyékony összetevõket tartalmazó kapszula, egy vízoldható készítmény, így többek között a benne lévõ Resveratrol hatóanyag hasznosulása és felszívódása lényegesen jobb, mint a por alakú készítményeké. Alkalmazása során érrendszert védjük a káros hatásoktól, és a testi-lelki frissességünket kaphatjuk vissza.

www.berthamedical.hu