Lélekforrás

Tanúsítvány: A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége által felállított vizsgabizottság a Fehérkőlápai Turistaház és a Kőszirt Kilátó közötti szakaszon talált geológiai sugárzást bemérte és azonosította. A terület a ,,Lélekforrás" nevet kapta. Az itt található és érzékelhető odikus sugárzás általános relaxáló, nyugtató, stresszoldó és energiaszint-növelő hatású.

Kiterjedését tekintve kb. 4x2 méteres, sávszerű területen érzékelhető az odikus sugárzás, amely egyértelműen a háttérben elhelyezkedő mészkőszirtből és az alatta lévő üregrendszerből származik.

A vizsgálatban résztvevő 10 fős bizottság tagjai külön-külön és együttesen is megvizsgálták a területet és egyhangú véleményre jutottak a fentiekben leírtaknak megfelelően. Az energetikai csomópontot lokalizálták és hatását egyöntetűen leírták.

Budapest, 2008. szeptember 30.

Dr. Taraczközi István

 

Stresszoldó hatások

A ,,Lélekforrásnak" szinte páratlan ereje van, melyet a geológusoktól, a természetgyógyászokig sokan kutattak, ismernek és elismernek. A mészkőszirtből, és az alatta fekvő üregrendszerből kiáramló odikus sugárzás egyértelműen nyugtató, pihentető hatású. A Bükk-hegység nem csak kőzettani és ásványtani szempontból egyedülálló, itt hatékonyan és gyorsan újra töltődhetünk energiával.

A természeti környezetben végzett testmozgás oldja a stressz révén felgyülemlett feszültséget. Az erdőt járva nyugodtabbak lehetünk, mintha a szabadidőnket a megszokott környezetünkben töltöttük volna el. Az itt található rezgéseknek, levegőnek és illatoknak is betudható a stresszcsökkentő hatás. Sok növény és fa illóolajai tartalmazzák a phytoncides nevű anyagot, mely csökkenti a testben a kortizol, vagyis a stressz-hormon szintet.

 

A felfedezés története

Megtaláltuk. Létezik. Finom, lágy, átölelő, szavakkal nem lehet leírni: ez a Lélekforrás. Közel  20 éve a Természetgyógyász Akadémia  a nyári táborait a Bükkben szervezi.  A Szalajka-pataktól a Szinváig, Répáshutától Dédestapolcsányig, a Látókőtől  a Háromkőig mindent bejártunk.

2006-ban a Fehérkőlápai Turistaháztól induló zöld háromszög jelzésen haladva leltünk rá erre a pozitív energiát sugárzó helyre. Ezt követően mindhárom évben 15-20 fős radiesztétákból, bioenergetikusokból, végzett Természetgyógyász Akadémia hallgatókból álló csoporttal külön-külön méréseket végeztünk, és 90-95%-os találati pontossággal bemértük az általunk Lélekforrásnak nevezett terület helyét és az onnan kiáramló energiát, illetve annak az emberekre gyakorolt hatását. Az általunk kiadott tanúsítványt az O2 túraútvonal is felvette állomásai közé, és örömmel tapasztaltuk, hogy a természetjárók, turisták is felfigyeltek erre a ritka természeti jelenségre. A lillafüredi libegőtől induló turistaúton a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége emléktáblát állított fel, Lélekforrás felirattal.

Kívánjuk, hogy minél többen ismerjék meg, töltődjenek fel itt és tapasztalják meg a természet gyógyító erejét.