Asztrológia és az egészség

Az egészségügyi asztrológia alapjai

Az egészségügyi (vagy orvosi) asztrológia speciális ismeretek tárháza, voltaképpen két szakterület találkozása.

Az asztrológusok között kevés egészségügyi végzettségűt találunk, és viszont: az orvosok, gyógyítók körében ritka szerzet az asztrológiát alaposan ismerő.

Néhány évszázaddal ezelőtt minden gyógyító birtokában volt a munkájához szükséges asztrológiai ismereteknek. Ez nagyban megkönnyítette a helyes diagnózis felállítását, a betegség okainak feltárását, sőt: a személyre szabott gyógymód megtalálását is elősegítette. Egy-egy beavatkozás helyes időpontjának kiválasztásához magától értetődő módon fordultak a csillagos ég felé.

Az orvosi asztrológia módszerei a  mai napig működőképesek, érdemes megismerkedni velük.

Érdekességként megemlítem, hogy az analógiás gondolkodás szerint az asztrológia és a természetgyógyászat egyaránt az Uránusz bolygó, „érdekkörébe” tartozik.

A gyakorlati tapasztalatok megerősítik, hogy a természetgyógyászok körében nagyobb az asztrológia elfogadottsága, mint a szigorúan tudományos orvoslás hívei között.

 

A Nap jegyének természetesen nagy szerepe van az általános egészségi állapot és az életerő szempontjából, de ez csak az egyik, nem az egyetlen tényező. Valamennyi jegy összefüggést mutat bizonyos testtájakkal, és minden bolygó utal valamilyen szervre.

A felkelő jegy és a horoszkóp körcikkei (amelyeket házaknak nevezünk), mindebből adódóan pedig a horoszkóp belső összefüggései mutatják az egyéni betegség-hajlamokat.

Születési képletünkből kideríthetők az örökletes betegségek, de ugyanígy azok is, amelyeket a saját életmódunkkal hozunk a magunk nyakára – vagy tudunk megelőzni. A horoszkópban minden egészségügyi problémának megvan a maga szimbolikus megfelelője. Azaz megtanulható, hogyan mondják „asztrológus nyelven” a magas vérnyomást, a cukorbetegséget, a meddőséget, a csontritkulást, … és sorolhatnám.

Ugyancsak választ ad a horoszkóp arra, hogy kinek milyen étrend, életmód, kezelés lehet megfelelő. Az asztrológiai szemlélet valóban a beteget állítja a középpontba. Figyelembe véve az emberek sokféle voltát, nem próbál mindenkit ugyanazzal a módszerrel gyógyítani (lefogyasztani, depresszióból kihúzni…).

Egy-egy születési képletből nem  mellékesen az is kitűnik, hogy valakinek van-e tehetsége, elhívatottsága a gyógyító szakmához.

A tanfolyamon asztrológiai előképzettség nélkül részt vehet bárki. Aki mind a négy hétvégi kurzust elvégzi „Asztrológus tanácsadó” oklevelet kap.

Tóth Éva Ágota asztrológus, természetgyógyász