Asztrológia és a párkapcsolatok

Kapcsolataink a horoszkóp tükrében

A szinasztria, azaz két horoszkóp összevetése az asztrológia legizgalmasabb területe. Olyannyira, hogy jobb iskolákban csak az utolsó tanévben oktatják, hogy előtte a hallgatók végigüljék az unalmasabb anyagrészeket. Elvileg bármelyik két ember születési képletét össze lehet hasonlítani, gyakorlatilag a tartós közeli kapcsolatban álló személyek esetében van értelme és haszna a műveletnek.

Szülő és gyerek, testvérek, barátok, esetleg főnök-beosztott, orvos-beteg viszony és természetesen a párkapcsolat az, amelyekben a szinasztria segítségünkre lehet.

Mindenkor az a főszabály, hogy mielőtt két képletet összevetünk, külön-külön egymástól függetlenül vizsgáljuk mindkét fél bolygóit. (Ez rossz hír azoknak, akik hajlamosak a problémáikért a másikat okolni.)

A születési képlet már önmagában utal bizonyos lényeg kérdésekre, és arra, hogy milyen típusú emberekkel kerülünk kapcsolatba ebben az életben.

A következő lépés a két horoszkóp együttes vizsgálata. Ez többet és mást képes feltárni.

Az összehasonlítás során először az egyik képlet köré rajzoljuk a másikat, aztán fordítva. Ekkor arra kapunk választ, hogy a másik személy, illetve maga a kapcsolat milyennek látszik az egyik és a másik fél szemszögéből. Mindenki a főszereplője a maga életének, ott a másik „csak” mellékszereplő.

A  két horoszkópból ezután készíthetünk valamilyen „felezőpont” vagy „időfelező” képletet (vagy mindkettőt), ami már magára a kapcsolatra, a közös ügyekre vonatkozik.

Egy további módszerrel a karmikus adósságoknak és az egymástól tanulható dolgoknak bukkanhatunk a nyomára.

A párkapcsolat vizsgálata kitüntetett területe a szinasztriának. A partnerünkhöz fűződő viszony különbözik a vérszerinti rokonságon alapuló kapcsolatainktól.

Ha a horoszkópra, annak 12 körszeletére úgy tekintünk, mint a személyiség fejlődésének állomásaira, e körben a társ megtalálása kiemelt jelentőségű a teljességhez (vissza) vezethető úton.

A hagyományos tanítások szerint egyes jegyek/elemek jól illenek egymáshoz, illetve az ellentétek vonzzák egymást. Sokan azonban azért keresik – tudatlanul – az őket kiegészítő partnert, mert ezzel, „egyszer s mindenkorra” letehetik azokat a feladatokat, amelyekkel eddig annyi nehézségük volt.

A horoszkóp tüzetesebb vizsgálata aztán rávilágít arra, hogy a társ egész más okból és céllal van jelen az életünkben…

A tanfolyamon asztrológiai előképzettség nélkül részt vehet bárki. Aki mind a négy hétvégi kurzust elvégzi „Asztrológus tanácsadó” oklevelet kap.

Tóh Éva Ágota asztrológus, természetgyógyász