Asztrológia és a jövő

Mit hoz a jövő? Az asztrológiai prognózis módszerei

 

Mindannyian tudunk idézni olyan bölcsességet, hogy „a múlt már nincs, a jövő még nincs” (tehát a jelen pillanat az egyetlen, ami van). Ezzel együtt a földi halandók nagy többségét foglalkoztatja a jövő. Mióta a világ világ és az ember tudatában van az idő kettős természetének: hogy körben jár, és előre is halad, megszámlálhatatlanul sokféle technika jött létre, melynek révén megláthatunk valamit a holnapból.

Bár az asztrológia napjainkban az önismeretet állítja a középpontba, és a személyiségfejlesztést tekinti elsődlegesnek, továbbra sem veti el az előrejelzések lehetőségét. Az újsághoroszkópokon és a televíziós jövendőmondáson túllépve, egy különleges, meglehetősen változatos terepen találjuk magunkat. Az asztrológiai prognózisok módszerei között találhat megfelelőt a precíz matematikus elme és az intuitív látnok típus egyaránt.

A ma használatos eljárások többsége a születési horoszkópot veszi alapul, de a továbbiakban van, amelyik csak ezzel dolgozik, míg más rendszerben léteznek „segédképletek”. Egyes módszerek hívei az égboltra néznek, s a vándorcsillagok előre (néha hátra) haladásából vonnak le következtetéseket. Mások a kockás papírt részesítik előnyben, és kizárólag fiktív számításokat végeznek, modelleznek. Szükséges hangsúlyozni, hogy egyik technika sem jobb a másiknál, és bármelyike eredménye főként az azt alkalmazó asztrológustól függ …

Léteznek továbbá olyan módszerek, melyek az egyén sorsát tágabb összefüggések közepette tanulmányozzák.

Azaz elsősorban a kozmikus eseményekkel foglalkoznak, amilyen például a napfogyatkozás, vagy a nagy bolygók mozgása, jegyváltása. Ezek ismerete, tudatosítása megkönnyítheti fontos döntések meghozatalát.

Egyidejűleg működik a fentivel épp ellentétes megközelítés. Ez pedig a „jelen pillanat horoszkópja”. Kiválóan működik, ha ismerjük az értelmezés szabályait.

Összességében elmondhatjuk, hogy bár az asztrológia (és semmilyen más módszer) nem tudja 100%-os pontossággal megmondani, mit hoz a jövő, de képes felvázolni bizonyos lehetőségeket és buktatókat. Előre jelezhet kedvező időpontokat és időszakokat, veszélyes életszakaszokat.

A világegyetem ritmusára történő ráhangolás bármely módszerrel lehetséges, és abból csak profitálhatunk.

A tanfolyamon asztrológiai előképzettség nélkül részt vehet bárki. Aki mind a négy hétvégi kurzust elvégzi „Asztrológus tanácsadó” oklevelet kap.

Tóth Éva Ágota asztrológus, természetgyógyász