Bakonyi életmód tábor 2023

Természetgyógyász Akadémia - Életmód tábor

Bakonybél, 2023. július 11-16.

 

Ráfli Imre, aki gyalog érkezett a táborba

0.nap

Bár hivatalosan holnap kezdődik, de gondoltam, ha már az Országos Kéktúra vonalán van, miért ne mehetnék gyalog táborozni.

Nagyvázsony - Kab hegy

30 fok, 80% napsütés, emelkedő, 2 hátizsák, egy elöl, egy hátul (ma megtapasztaltam milyen 20 kg súlyfelesleggel sétálni...)

Csodás kilátás a kilátóból ????

Kab hegy - Úrkút

5,7 km, sok aszfalt - kevés árnyék, 4 dl víz

Úrkút

Egy citromos sör húzóra + sós keksz + 1,5l ásványvíz

Úrkút - Városlőd

Árnyék, csend, gyaloglás, az utolsó 2 km-en szakadó eső ????????️

Első nap:

Reggel csatlakozott Krisztián és folytattuk az OKT 8. szakaszával.

Több árnyék, az idő gyorsabban telt, jókat beszélgettünk, hogy kinek milyen tervei vannak a természetgyógyászattal kapcsolatban.

Németbányán pihi + ebéd, majd folytattuk.

Bakonybélre beérve az első dolog a pecsételés után egy hideg ???? volt. 

Utána még 2 km és megérkeztünk a táborba.

2. nap

Gyógynövény és gombaismereti túra: Ezután teljesen máshogy nézek az útszéli és a réten levő "gazokra".

 

Szabó Nikolett beszámolója:

Először is szeretném hálás köszönetemet kifejezni, hogy részt vehettem az Életmód táborban, és lehetőséget kaptam, hogy bemutathassam a folyékony gombakivonatok csodálatos világát.

Szeretnék gratulálni az élménydús szervezéshez, csodálatos helyszín kiválasztásához.

Nem tudok kiemelni egyetlen napot sem, mert minden napnak megvoltak az érdekességei.

A gyógynövénytúrák zseniálisak voltak. A gyógynövényeket a számomra egy teljesen más megvilágításba helyezted, nagyon sok hasznos információt kaptam, itt is nagyon köszönöm, hogy bemutathattam a túra során felfedezett gombákat.

Az előadások közül az asztrológiai előadás, a Hartmann házaspár előadásai, a szemészeti előadás döbbenetesen jó volt és legjobban Elnök Úr előadása ragadott meg, egészen elképesztő az a pszichológiai szemlélet, amivel dolgozol.

Fentiekből adódóan már nagyon várom az Akadémia előadásait, hogy az ott megszerzett tudást a termékeim fejlesztésében is fel tudjam használni.

Az esti közös tárasjáték nevetésekről és beszélgetésekről nem beszélve.

A táborban résztvevők esetében mindenkiről elmondható, hogy egy egészen kivételes egyéniség, örülök, hogy megismerhettem Mindenkit és barátságok köttetek.

Ezt a hangulatot, életérzést kellene meghonosítani a mindennapjainkban, amikor óriási tudással rendelkező emberek megosztják egymással a tapasztalataikat, miközben szeretetben és elfogadásban vannak egymás iránt.

Kedves Elnök úr! Csak gratulálni tudok a munkásságodhoz, és az óriási tudásodhoz, és nagyon hálás vagyok, hogy ezt megosztottad velünk.

A következő táborban is részt veszek, sőt még a Kollégáimat is vinni fogom.

 

Dr. Veress Enikő beszámolója:

Nagyon büszke édesanyaként írom a következő sorokat.

Tíz éves kislányommal érkeztem a táborba. Először kipróbáltuk a medencét és jacuzzit, majd Pirossal elkezdődött a levendulabuzogány készítése. A kislányom első pár mozdulat után felnőtteket meghazudtoló ügyességgel kezdte sorra gyártani a szebbnél szebb buzogányokat. Amíg mi természetgyógyászati előadásokon vettünk részt, ő készítette a műveket. Volt lila, kék, piros, kockás, kétszínű stb. Egyre szebb és bonyolultabb alkotásokat készített.

"Jóból is megárt a sok" alapon, három nap után valami mást is kipróbált és Piros segítségével, hasonló sikerrel álomfogót készített. Csak ámuldoztam a végén a színösszeállításon.

Nagyon örülök, hogy sikerélménye volt, kipróbálhatta magát a kézműveskedésben, tehetségét továbbiakban is kamatoztatni szeretnénk, többek közt a jövő évi természetgyógyász táborban is.

Gyönyörű hetet töltöttünk együtt.

 

Címszavakban az életmódtáborról

Egy asztrológus feljegyzései

 

Nap – az évkör

Körbefordult az idő, július van. Ez az ötödik életmódtábor Bakonybélben.  A piros tetős panzió a leanderekkel, a kis tavacskával, és az öblös pohárban felszolgált hideg meggysörrel az állandóság megnyugtató érzését közvetíti. Nem emlékszem, mikor éreztem ilyen jól magam a csendes ugyanolyanságban, az ismétlődő koreográfiák közepette.

A csapat felét az újak, 32. évfolyam hallgatói alkotják. Aztán itt vannak akik mindig  eljönnek, akik többedszerre jönnek és akik rendszerint benéznek kis időre. Nekem hiányoznak azok, akik még sincsenek itt mindig. 

Hold – a vizek

A Bakonyban tizenkét patak folyik, és hat  „-kút”  nevű település hirdeti a víz jelenlétét. A forrásoknak, szent kutaknak a számát se tudni. A Bakonybéli Borostyán-kútnál visszafelé folyik az idő: a valószínűtlenül tiszta vízben  látni, amint Gellért 1023-ban megérkezik Günther szerzeteshez.

Merkúr – az ismeretek széles skálája

Kedden este, csütörtökön egész nap, pénteken és szombaton délután előadások, a retorikától a táplálkozásig és a youtube videótól a szemészeti vizsgálatokig a legváltozatosabb témákban.

Vénusz – a lányok és a szép tárgyak

Selyemszagok, fonalak, gyöngyök, madártollak kavalkádja. A Vénusz gyógynövénye a levendula, a kézműves foglalkozáson pedig Bella a legügyesebb.

Mars – a fiúk

Katonák, hősök, úttörők, túrázók.  Az idén is megemlékeztünk Trencsényi Józsefről.   Néhányan, szokás szerint, úgy értették, hogy a „fogadás balról” bal kézzel történő tisztelgést jelent.  Akinek nem úttörőinge…

Jupiter – a nagy szerencse, égi áldás

Tanítások, bölcsességek. Napja a csütörtök.  Egész nap tantermi program – egész nap esik az eső.

Szaturnusz – a hét szűk esztendő

A takarékosság jegyében lekerültek az asztalokról a vizeskancsók.  A reggelizőpultról  eltűnt a meleg tej és a kenyérpirító.

Uránusz – a Naprendszer humoristája

A reggelinél megspórolt elektromos áram váratlanul előkerült!  Az egyik zuhanykabinban. Az is vicces, senki mást nem ráz.

Neptunusz – ami túl van a szemmel láthatón

Pszichotronika, asztrológia, energiavámpírok, mátrix drops cseppek. Földsugárzások a halomsírok környékén. A planéta másik arca  a Kőris-hegyi Távkörzeti Radarállomás.

Plútó – a rejtett kincsek és a sötét titkok

Barlangok, szurdokok, veszélyes ösvények.  Az avarban megbújó gombák.  Az árnyékszemélyiség.

A Skorpió jegyűek, akik olyan sokan jöttek, hogy nekem is jutott közülük szobatársnak. 

Föld

Amikor újra megkerülte a Napot, 2024. július 9-én találkozunk Bakonybélben.