Asztrológiai tanácsadó

Égbelátó” – asztrológiai hétvégék

A kétnapos, hétvégi tanfolyamokon olyan témákat tűzünk napirendre, amelyek az emberek többségét érdeklik foglalkoztatják.

Ilyenek nevezetesen a   -    a társas kapcsolatok, mindenekelőtt a párkapcsolat,

-        az anyagiak, összefüggésben a munkával, hivatással,

-        az egészség-betegség sokrétű témaköre, és

-        általában a közeli s távoli jövő.

A csillagismeret tudománya a maga speciális módszereivel képes választ adni a fenti kérdésekre – és még sok más kérdésre. Alapos elsajátítása azonban évekig tartó tanulmányt igényel. Az asztrológia elvi alapja, szemlélete viszont rövidebb idő alatt megismerhető, és ez a tudás hasznunkra lehet a mindennapi élet legkülönbözőbb területein.

Olyan információkat szeretnénk átadni, amelyek az asztrológia valamennyi ágának, részletének teljes elsajátítása nélkül, viszonylag önállóan is alkalmazhatók, saját magunk, családtagjaink, barátaink, és a hozzánk forduló betegek esetében.

Az első témánk a szinasztria, azaz két horoszkóp összevetése. A párkapcsolatok vizsgálata különösen izgalmas terület ezen belül is. A hagyomány szerint egyes jegyek, elemek jól illenek egymáshoz. A képletek tüzetesebb vizsgálata aztán sokféle sejtett dolgot tár fel…

(Részletesen: Kapcsolataink a horoszkóp tükrében…)

Ugyancsak széles réteget érdekel a pénzügyek alakulása. Az asztrológushoz fordulók jellemzően nem nyereményből, szerencsejátékból, hanem a munkából szeretnének megélni, gyarapodni.

Amikor valaki pályaválasztás vagy – módosítás miatt asztrológushoz fordul, rendszerint kiderül, hogy a képletből kiolvasható lehetőségei egybevágnak a szíve vágyával.

(Részletesen: Munka, hivatás, pénz és siker a horoszkópban)

Következő témánk az egészségügyi vagy orvosi asztrológia. Ez voltaképpen két nagy szakterület speciális találkozása. A horoszkópban minden egészségügyi témának megvan a maga szimbolikus megfelelője. Vagyis megtanulható, hogyan mondják „asztrológus-nyelven” például a magas vérnyomást, vagy a cukorbetegséget… Ez a hétvége leginkább azok tudását gyarapíthatja, akik már rendelkeznek valamennyi egészségügyi ismerettel.

(Részletesen: Az eü. asztrológia alapjai)

Végül az asztrológiai prognózisokat tűzzük napirendre. Bár az asztrológia a személyiségfejlődést és az önismeretet állítja a középpontba, az előrejelzések lehetőségét sem veti el. Az újság- és televíziós horoszkópokon túllépve, egy változatos terepre érünk, ahol a precíz matematikus elme és az intuitív típus egyaránt megtalálja a maga módszerét.

(Részletesen: Mit hoz a jövő? Az asztrológiai prognózis módszerei)

Az egyes előadások nem egymásra épülnek, ezért önállóan is meghallgathatók. Minden előadás az alapfogalmak rövid ismertetésével, ismétlésével kezdődik.

A tanfolyamon asztrológiai előképzettség nélkül részt vehet bárki. Gyakorló természetgyógyászoknak ugyanúgy ajánljuk, mint a minden szempontból laikusoknak, vagy az asztrológiát már valamilyen szinten ismerőknek. Aki mind a négy hétvégi kurzust elvégzi „Asztrológus tanácsadó” oklevelet kap.

Tóth Éva Ágota asztrológus, természetgyógyász