A tudatos táplálkozás rezgésszótára

A tudatos táplálkozás rezgésszótára

A mai világban rengeteg információ ér minket az internetről a médiából a körülöttünk lévő világból az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Éppen ezért jelenleg a legnagyobb kihívás, hogy eligazodjunk ezek között az információk között, vajon mi az igaz és mi a hamis. Az előző évtizedekben rengeteg féle táplálkozási módszer és diéta látott már napvilágot, amiről előbb - utóbb kiderült, hogy egyes elemei mégsem olyan egészségesek. Régen nagyanyáink zsírral főztek, majd a nagyüzemi olaj előállítás elterjedésével áttértünk az étolaj használatára. Napjainkban a tudomány legújabb kutatásai, illetve a tapasztalatok bebizonyították, hogy a transzzsírok túlzott mértékű fogyasztása összefüggésben van azzal a ténnyel, hogy egyre több a szív-érrendszeri megbetegedés.

Valójában mit jelent az egészséges táplálkozás?

Nehéz dolog eldönteni, hogy mi az egészséges és mi az, ami káros az egészségünkre. Ebben természetesen egyéni különbségek is lehetnek. Minden ember más, van aki az egyik ételre allergiás, van aki a másikra, van aki a gluténra érzékeny, van aki a tejcukorra. Igazából egyéni tanácsadással lehet pontosan meghatározni, hogy az adott egyén számára mi az egészséges.

Napjainkban egyre inkább a láthatatlan ellenségekkel kell megküzdenünk! Elektroszmog, vírusok, nehézfém-terheltség, szennyezett víz, levegő, élelmiszereknek látszó mesterséges ételek.

A mai világban csak úgy tudunk egészségesek maradni és hosszú életet élni ha védekezünk a minket érő, minket körülvevő környezetből érkező negatív hatások, energiák ellen. Ha tudatosan odafigyelünk mit viszünk be a szervezetünkbe! Mit iszunk, mit eszünk! Ez egy életmódváltást igényel! Tudatos odafigyelést!

Azok, akik így gondolkodnak esélyesek, hogy annak a csapatnak a tagjai legyenek akik képesek megőrizni az egészségüket időskorban is.

Napjainkban az egyik legnagyobb probléma az élelmiszernek látszó ételek fogyasztása. Gyorséttermek ételei, feldolgozott, félkész ételek, szintetikus ételek.

Az utóbbi évtizedekben is változott az egészségesnek minősített ételek köre. Bizonyos élelmiszerek előállításában következtek be olyan változások, amelyek egészségtelenné tették az emberi szervezet számára.  Nagyüzemi termelés, gyártás. Permetezőszerek, műtrágya használata, hormonok, antibiotikumok alkalmazása a nagyüzemi állattartásban. A lakosság jelentős része élelmiszernek látszó ételeket fogyaszt rendszeresen és csodálkozunk, miért van egyre több beteg ember. A szervezetünk nincs felkészülve ilyen mennyiségű méreganyag bevitelére.

A vadon élő állatok még rendelkeznek azzal a képességgel, hogy megtalálják a számukra megfelelő növényeket és nem eszik meg a mérgező táplálékokat. Valaha az ember is rendelkezett még ezzel az ősi ösztönnel, de sajnos mára már elcsökevényesedett ez a tudása. Pont az a probléma, hogy azért nem tudjuk használni ezt az ősi adottságunkat, mert nagykanállal esszük a mérgeket és ily módon eltompítjuk ezt az érzékenységünket. Ez a tudás minden embernek a sajátja, mindenki rendelkezik ezzel a képességgel. Ez egy születési adottság, mint a rajz vagy a zenei tehetség, tehát van akinek nagyobb tehetsége van hozzá mint másoknak. Előhívható, fejleszthető, ugyanúgy mint ahogy más művészi képességek. Ha valakinek nagyon szép hangja van, még nem biztos, hogy operaénekes lesz. Ahhoz, hogy valaki eljusson az Operaház színpadára az öröklött tehetségen kívül szükség van még nagyon sok tanulásra, gyakorlásra, kitartásra, szorgalomra is. Ugyanígy az extraszenz technikai mérés is nagyon magas szintre fejleszthető. Bizonyos dolgok blokkolhatják a működését, pl. ha valakire sok környezeti hatás, terheltség hat, vagy ha túl sok vegyi anyagot, mérget visz be az étkezések során a szervezetébe. Blokkolhatják, akadályozhatják a csakrákban, meridiánokban lévő blokkok és korlátozó hiedelmek is a működését. Sokan mérnek extraszenz technikával, de nagyon kevesen vannak, akik pontosan. Ahhoz, hogy valaki jól mérjen, folyamatosan magas frekvenciaszinten kell élni a mindennapjait, magas tudatossági- és magas érzelmi- rezgésben kell lennie. Minél több mérget viszünk be a táplálkozással a szervezetünkbe annál inkább blokkolódik ez az érzékelésünk. Amit nem használunk, az elkorcsosul, amit gyakran használunk az pedig egyre inkább magas szintre fejlődik.

Gondoljon bele, egyes emberi képességek milyen fantasztikus szintre fejleszthetőek.

Aki pontosan akar mérni fontos, hogy betartsa ezt az étkezési rendszert amit a könyvemben ajánlok. Mindenkinek javaslom, aki rálép az önfejlesztés, egyéniség fejlesztés útjára az extraszenz technikák tanulását, az intuíció fejlesztését. Hatalmas segítség a mai világban való eligazodáshoz ahol víz-, levegő-, étel- és elmeszennyezés folyik.

Talán ezt az ősi szunnyadó tudást kellene felébresztenünk magunkban ahhoz, hogy képesek legyünk kiválasztani mi is, mely ételek egészségesek a számunkra. Az esztraszenz technika alkalmazásával megkérdőjelezhetetlen választ kapunk arra, hogy azadott étel egészséges, vagy nem.  Addig is amíg ez a tudást egyre többen elkezdik felébreszteni és használni, segít a Rezgésszótár.

Egy speciális, egyedi táplálkozási rendszert alakítottam ki az ételek rezgése alapján. Extraszenz technikával vizsgáltam az alapvető élelmiszerek rezgésszintjét és az alapján csoportosítottam az ételeket, hogy testünk érzelmi rezgését emelik vagy csökkentik. A könnyebb eligazodás érdekében készítettem egy Rezgésszótárt, mely az alapvető élelmiszerek általános rezgésmintáit tartalmazza táblázatos formában. A táblázatok segítségével gyorsan kikereshető melyek az egészséget szolgáló ételek és elkerülhetjük azokat, melyek károsak az emberi szervezet számára. Azok az ételek melyek pozitív rezgésűek egészségesek, azok melyek negatív rezgésűek egészségtelenek az emberi szervezet számára. A REZGÉSSZÓTÁR SZISZTÉMA tudatos táplálkozás melynek a célja, hogy elkerüljük a betegségeket és kiszűrjük a vegyi anyagokat, mérgeket a táplálkozásunkból. Ez nem kifejezetten egy fogyókúrás táplálkozás, de mellékhatásaként néhány kilogrammot fogyni is lehet.

Az extraszenz technika nem vizsgálja az ételek kémiai, vegyi összetételét, hanem azok energetikai rezgését méri. A Rezgésszótár szisztéma a táplálkozástudományi ismereteken túlmutat, mert más dimenzióban értelmezhető.

Az univerzumban energia vesz minket körül: minden energia és rezgés. Az érzelmeknek, gondolatoknak, hanghullámoknak, a színeknek és még az ételeknek is van rezgése. A hanghullámok frekvenciája már nagyon régóta mérhető. Az ember is energialény és éppen ezért a környezetben lévő energiák sokkal erőteljesebben hatnak ránk, mint ahogy azt gondolnánk. A műszereinknek van egy felső és egy alsó tartománya amelyen belül képesek mérni, de ez nem azt jelenti, hogy amit a műszerek nem képesek mérni az nem létezik. Az érzelmeknek és az ételeknek is van rezgése, frekvenciája. Az érzelmi rezgések frekvenciáját kineziológiai tesztelésekkel, mérésekkel is igazolták. Könyvemben ezeket az energiákat vizsgáltam.

Az érzelmi rezgések alapján kategorizáltam be az ételeket.

-       A pozitív érzelmek a 250 Hz feletti tartomány. Azok az érzelmek, amelyek előremutató energiát adó jó érzést keltő magas rezgésű érzelmek: a béke, boldogság, szerelem, szeretet, hála, elégedettség, elfogadás.

-       A negatív érzelmek a 200 Hz alatti tartomány. Azok amelyek energia elvonó, rossz érzést keltő, akár negatív testi tüneteket okozó érzelmek: az aggódás, félelem, gyűlölet, depresszió. Ezeket az érzelmi rezgéseket hívtam segítségül mint egy tolmácsnyelv az ételek rezgésének a magyarázatához.

A Rezgésszótárban különféle csoportosításokban találhatóak meg az ételféleségek: gabonafélék, tejtermékek, húsféleségek, magvak, zöldségek, gyümölcsök. Szótárszerűen elrendezve minden alapvető élelmiszernek a rezgésmintája megtalálható a táblázatokban.

Negatív rezgésű ételek: cukor, glutén, szója, tej, antibiotikummal, hormonokkal kezelt állatok húsa, tojásfehérje, hevített olajok, margarin, sör, zabpehely.

Az általam mért értékek összecsengenek a tudomány legújabb kutatásaival. Ezeknek az ételeknek a fogyasztásához valamely betegségek előfordulását társítják. Véleményem szerint ezeknek az ételeknek az együttes és túlzott mértékű fogyasztása okoz olyan mértékű gyűlölet-rezgést a gyomorban, amely egyes betegségek elindítója lehet. A statisztikák szerint jelenleg egy hét alatt fogyaszt el egy magyar ember annyi cukrot mint 200 évvel ezelőtt egy év alatt. Ezt a túlzott mértékű fogyasztást a szervezetünk már nem tudja tolerálni, feldolgozni.

Ezeknek a táplálékoknak a helyettesítésére ajánlok pozitív rezgésű alternatívákat.

Magas rezgésű ételek: a vadhúsok, halak, kisüzemi gazdaságból származó termékek, zöldségek, gyümölcsök, fűszerek.

Az étkezés örömforrás, élvezeti forrás is kell hogy legyen. Fontosak az ízek, zamatok, a fűszerek változatos használata. Sajnos az ízlelőbimbóinkat sokszor már becsapják a mesterséges ízek, ízfokozók. A sót kitiltották a közétkeztetésből, holott a só szeretetrezgésű. Csak nem mindegy honnan származik, milyen adalékanyagot tesznek hozzá és mennyit használunk belőle.

„Úgy szeretlek édesapám, mint az emberek a sót!”A népmese szívmelengető sorainak üzenete minden magyar ember emlékezetébe beleégett. Ez is bizonyítja, hogy őseink tisztában voltak az ételek rezgéseivel. Vajon véletlen, hogy a magyarok totemállata a szarvas, a legmagasabb rezgésű húsféleség?

A Rezgésszótár szisztéma szerinti táplálkozási rendszer előnye, hogy nem kell drasztikus diétát tartani, nem kell semmiféle ételről lemondani csak az alapanyagokat kell alternatív helyettesítőkre lecserélni.

A könyv tartalmazza azt is hogy melyik ételféleségből hány dkg-ot érdemes fogyasztani. Sokszor megfeledkezünk a mértékletességről. Használjuk a józan eszünket! Őseink bölcsességét őrzi közmondásunk is mely a mértékletes táplálkozásra figyelmeztet. „Jóból is megárt a sok!” Tartsuk ezt szem előtt! Ha valamiből túl sokat eszünk, már negatív rezgésbe csaphat át. A mennyiségre, az ételek minőségére kell odafigyelni, illetve hogy honnan szerezzük be az alapanyagokat. Alapelv, hogy minél inkább természetes, bio, kevésbé feldolgozott alapanyagokat vásároljunk. A Rezgésszótár szisztéma szerinti egészséges táplálkozás alkalmazása során nem viszünk be vegyi anyagokat, mérgeket a szervezetbe. Azaz, csak pozitív rezgésű ételeket fogyasztunk.

Az ételek rezgését olyan holisztikus elemek is befolyásolhatják, mint például, hogy egy édesanya az ebédet szeretettel, szeretet-rezgésben főzi, vagy mondjuk veszekedés közben, mérgesen, dühösen. Ezért fontos, hogy mindig nyugodt körülmények között étkezzünk. Ne kapkodjunk, ne siessünk, evés közben ne telefonáljunk, és még arra is érdemes odafigyelni, hogy kivel ebédelünk, mert egy vita, egy veszekedés, egy ebéd közben panaszkodó negatív ember is rossz hatással lehet az emésztésünkre.

Miért fontos hogy magas frekvencián legyünk?

Ha a Rezgésszótár szisztéma alapján étkezünk, akkor szervezetünk a szeretet frekvenciájában fog működni. Ez az a frekvencia, amelyben nem leszünk betegek, egészségesek maradunk. Csak akkor betegszünk meg, ha lecsúszunk a negatívabb frekvenciatartományokba. Az egészség titka, amit sokan keresnek-kutatnak, hogy a szervezetünket testi lelki és szellemi szinten is a szeretet rezgésében kell folyamatosan tartani. Ez nem egy könnyű feladat, de megvalósítható. Néhány hónap alatt megtanulható.

Az egészség megőrzésének és visszaszerzésének is első lépcsőfoka a tudatos táplálkozás. A jelenben alapozzuk meg a jövőbeli egészségünket. Ha a jelenben egészségesen táplálkozunk, ezzel megalapozzuk az időskori egészségünket. Minél hamarabb erre oda kell figyelni. Nem mindegy, hogy idős korban milyen energia szinten, milyen egészségi állapotban leszünk. Lesz-e lehetőségünk játszani az unokáinkkal vagy esetleg betegen mások ápolására szorulva kell leélni az utolsó éveinket.

A tudatos nőket szeretném megszólítani: Kedves Hölgyeim!

Önökön múlik a család egészsége vagy betegsége. Önökön múlik, hogy milyen alapanyagokból vásárolnak, mit főznek, mit tesznek az asztalra. Nem könnyű, valóban nem könnyű a férfiakat, gyerekeket a megszokott táplálkozásról átszoktatni egy egészségesebbre, de ennek eredménye lehet a tartós, hosszú távú egészség. Úgy gondolom érdemes erőfeszítéseket tenni ennek érdekében. Nagyon fontos a megelőzés, védekezés és a tudatosság!

Hosszú évek óta foglalkozom egészségvédelemmel. Mindig is úgy gondoltam, nagyobb figyelmet kell fordítanunk a megelőzésre, a prevencióra.

Férjemmel közösen létrehoztunk egy egészségclubot, amely keretében előadások, rendezvények alkalmával szeretnénk felhívni az emberek figyelmét az egészségvédelem fontosságára. A H2 Egészség Clubban arra helyezzük a hangsúlyt, hogy az egészségtudatszintet emeljük.

A TUDATOSSÁG MAGAS FOKA, HA VALAKI AKKOR GONDOL AZ EGÉSZSÉGÉRE AMIKOR MÉG NINCS BETEGSÉGE.

 

Sokan már csak akkor kezdenek el kapkodni, mikor egy súlyos diagnózist közölnek velük, rákos megbetegedés vagy szív-érrendszeri probléma. Sajnos az egészség nem azt jelenti, hogy nincs testi tünetünk. Egy betegség kialakulásához hosszú ideig kell rongálni a szervezetünket. A MÉLYBEN MÁR ELINDULHATNAK A NEGATÍV FOLYAMATOK. Aztán egyszercsak a szervezet nem bírja tovább, eléri a tűrőképessége határát. Ekkor jelenik meg a konkrét tünet. S ILYENKOR MÁR NAGYON NAGY ERŐFESZÍTÉS VISSZAFORDÍTANI a negatív folyamatokat. Kisebb energia, viszont nagyobb tudatosság kell ahhoz, hogy valaki akkor kezdjen el foglalkozni az egészsége megőrzésével amikor egészségesnek érzi magát.

Life coachként olyan tudatos ügyfeleknek tudok segíteni, akik akarnak tenni a hosszútávú egészségük megőrzéséért és hajlandóak változtatni is a cél érdekében.

 

Kinek szól ez a könyv?

-       azoknak, akik meg akarják tudni a hosszú élet titkát,

-       akik ki akarják használni a születési élet-programjukat ,

-       akik hosszú ideig, aktívan akarnak élni,

-       akik energikusak, fiatalosak akarnak maradni idős korukban is,

-       akik kevesebbet akarnak gyógyszerre költeni és akik 100 évig akarnak egészségesen élni.

Tarts velünk!

Változtasd meg az életed!!

Élj 100 Évig egészségesen!!!

 

Hartmann-Nagy Andrea

REZGÉSSZÓTÁR SZISZTÉMA megalkotója

 

A Tudatos Táplálkozás Rezgésszótára című könyvem megrendelhető az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.